Za nabavku mašina i opreme Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo 130 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je danas Javni poziv za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1,5 miliona dinara, a ukupno je obezbeđeno 130 miliona dinara. Rok za podnošenje zahteva je od 1. do 15. juna.
Podsticaji obuhvataju podsticaje za investicije u nabavku novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane, za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka, za zaštitu dobrobiti životinja, za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja, za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, za pčelarstvo, mužu i držanje, odgoj i tov živine.
Kako se navodi, pravo na podsticaje imaju oni koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i aktivno rade, i to fizičko lice (nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva), preduzetnik, privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge, srednja škola, naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede, crkva i verska zajednica.
Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac koji je, između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje. 
Podsticaji se daju u iznosu od 50% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65% od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. 

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

eKapija

You May Also Like