U Galeriji „Lazar Vozarević“ radno

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji fasade objekta Galerije “Lazara Vozarevića” u Sremskoj Mitrovici su u punom jeku, dok su radovi na depou već završeni.

Sredstva za ove radove obezbeđena su od strane Ministarstva kulture i informisanja, kao i Grada Sremska Mitrovica.

Prema rečima direktora Galerije Milana Marinkovića, on je zadovoljan do sada izvedenim radovima.

“U našoj ustanovi u poslednjih par meseci vrlo je dinamično i vredno, radovi na rekonstrukciji fasade su u toku i to na strani do Gradskog parka, dok su radovi na depou završeni još sredinom jula meseca. Što se tiče fasade radovi su startovali krajem jula meseca, a očekujem da će biti završeni do kraja novembra, odnosno početkom decembra meseca”, kaže za Ozon Marinković i dodaje da će Galerija naredne godine konkurisati za sredstva za nastavak radova na fasadi, odnosno delu do ulice Vuka Karadžića i u dvorištu.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji fasade je 110 dana, a vrednost istih iznosi 14 miliona dinara, od čega je Ministarstvo izdvojilo 9,5 mliona, a Grad Sremska Mitrovica 4,5 miliona dinara.

Vrednost radova na depou iznosila je 2,5 miliona dinara, od toga 2 miliona je takođe obezbedilo Ministarstvo, a ostatak lokalna samouprava.

“Trenutno se kače slike u depou, što je jedan mukotrpan i obiman posao, jer sve mora katološki da se zavede, tako da će to potrajati, verujem do kraja godine”, rekao je Marinković.

On je objasnio da je zbog svih radova, kao i nepovoljne epodemiloške situacije u zemlji Galerija već neko vreme zatvorena za posetioce, kao i da će tako ostati u narednom periodu.

“Doneli smo odluku da zbog radova, kao i virusa korona ne primamo posetioce tako da i u narednom periodu u Galeriji neće biti nikakvih izložbi niti drugih manifesracija”, kaže direktor.

On ističe da je za jednu ustanovu kultre kao što je Galerija na čijem je čelu od velikog značaja dobra saradnja sa svim nivoima vlasti.

“Galerija “Lazar Vozarević” je na budžetu grada i nama su sredstva ograničena, odnosno u skladu su sa mogućnostima lokalne samouprave, tako da je dobra saradnja sa drugim nivoima vlasti za nas izuzetno značajna. U ovoj godini smo obezbedili zaista ozbiljna sredstva od strane Ministarstva kulture, sredstva koja grad samostalno ne bi mogao da nam pruži, tako da uvek gledamo da rasteretimo gradski budžet i sa raznim projektima apliciramo na pokrajinskim i republičkim konkursima. Naši projekti dobro prolaze, što se i vidi”, kaže Marinković.

Direktor napominje da je to svako rezultat dobrog i kvalitetnog rada i kadra koji je u Galeriji.

Možda Vam se svidi i