Testiranje na zahtev građana od sutra u II zdravstvenoj stanici u Mitrovici

Sremska Mitrovica – Od sutra testiranje na COVID 19 na zahtev, građani Sremske Mitrovice mogu obaviti u II zdravstvenoj stanici (Petra Preradovića 2) i to u vremenskom periodu od 08:00 do 12:00 časova. U pitanju su brzi testovi iz krvi.

Osobe koje imaju simptome virusa COVID 19 testiranje i dalje mogu obaviti u VII zdravstvenoj stanici, odnosno takozvanoj Kovid ambulanti koja se nalazi u Kuveždinskoj ulici BB (iza Osnovne Škole „Slobodan Bajić Paja“).

Radno vreme Kovid ambulante je radnim danom od 07:00 do 20:00 časova i vikendom od 07:00 do 14:00 časova.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića broj pozitivnih na kovid infekciju u celom Sremu, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kreće se oko pet na dnevnom nivou.

“Čak i ovaj mali broj pozitivnih na kovid na dnevnom novou u Sremu, nas i dalje upozorava da se držimo svih onih mera koje je struka propisala, pre svega mere fizičke distance i nošenje zaštitne maske i rukavica u zatvorenom prostoru. Sve te mere potrebno je poštovati, kako bismo imali što manje pozitivnih na kovid infekciju”, rekao je Mirnić.

Pročitajte još