Sportske igre mladih u gradu na Savi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sedmu godinu za redom, danas je u Sremskoj Mitrovici zvanično otvorena manifestacija pod nazivom Sportske igre mladih.

U oviru Igra oko 1000 učesnika se nadmetalo u šest disciplina i to u malom fudbalu, tenisu, stonom tenisu, 3×3 basketu, igri između dve vatre i trkama na 60 metara. Ove godine priliku da se takmiče dobili su predškolci, ali i srednjoškolci.

Pobednici u svim disciplinama ostvarili su plasman na Državno prvenstvo u Beogradu.

“Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije sedmu godinu za redom su u Sremskoj Mitrovici i mi smo više nego ponosni na saradnju sa gradom na Savi. Ponosni smo što karavan radosti i prijateljstva upravo iz ovog grada kreće da krstari, pa i u izmenjenim okolnostima s obzirom da poštujemo zaista sve mere Vlade Republike Srbije, tako da smo sportove koji se igraju u dvorani odložili za neki naredan termin, čekajući neka bolja vremena, a sigurni smo da će se to i uskoro desiti. Normalno, sve ono što radimo u zatvorenom prostoru radi se isključivo uz visoke mere bezbenosti, mislim pre svega na fizičku distancu, dezobarijere, maske, alkohol, dezinfekciona sredstva i sve ono što je propisano i trenutno na snazi. Kada je u pitanju sradnja sa Gradom Sremska Mitrovica, mi sarađujemo sa predstavnicima lokalne samouprave od 2014. godine, tada je gospodin Branislav Nedimović bio gradonačelnik i upravo on nam je pružio veliku podršku, i bio prvi graonačelnik na teritoriji Republike Srbije koji je stao uz Igre i prepoznao da je to zapravo jedna sjajna manifestacija. On nam je bio vetar u leđa. Često volim da kažem da smo mi zajedno uz Mitrovicu i rasli, saradnja je uspešno nastavljena i svih narednih godina, pa i danas. Svoj šesti rođendan upravo smo proslavili u Mitrovici i negde smo sigurni da će Dunav osiguranje Sportske igre mladih i Grad Sremska Mitrovica baš u interesu dece nastaviti da sarađuju još više i bolje u narednom perodu”, rekla je na otvaranju Ivana Jovanović, predsednica Igara.      

Čast da otvori Igre ove godine pripala je zaminici gradonačelnika Mitrovice Svetlani Milovanović.

„Igre su uvek dovrodošle u našem gradu, jer Sremska Mitovica je i poznata kao grad sporta. Lokalna samouprava puno ulaže u spotsku infrastrukturu i tako ćemo nastavit i u budućnosti, jer naša deca to svakako zaslužuju. Ove godine u Igre smo uključili predškolce i srednjoškolce, tako da su se takmičila deca svih uzrasta i to onog uzrasta koji je najbitniji u razvitku svakog čoveka“, rekla je Milovanović

On je podsetila da će se nadmetanja u odbojci i odbojci na pesku održati naknadno, a kada se za to steknu uslovi.

Možda Vam se svidi i