Sportske igre mladih i danas u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U oviru Sportskih igara mladih danas su se u Sremskoj Mitrovici održala nadmetanja u odbojci i odbojci na pesku.

Pravo učešća u Igrama imali su dečaci i devojčice 2005. godište i mlađi, a organizatori procenjuju da ih je bilo oko 200.

Odbojka na pesku se igrala na Gradskoj plaži, a odbojka u sportskoj sali Doma učenika.

Iskoristili smo, u skladu sa merama koje je država propisala, mogućnost da organizujemo takmičenja. Za decu smo u junu održali SIM dan u kome smo održali nadmetana u svim sportovima osim odbojke na pesku i odbojke. U prvom ciklusu Igara bilo je blizu hiljadu učesnika u 7 sportova, danas očekujemo preko 200 takmičara u odbojci na pesku i u velikoj odbojci čime ćemo zaokružiti ovogodišnje Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici. Predstoji nam da se zatim spremamo za državno prvenstvo koje će biti održano u septembru na Kopaoniku, u Brzeću gde će naši najbolji takmičari imati mogućnost da se, u skladu sa propisima i sa mogućnostima vezanim za pandemiju, takmiče sa svojim vršnjacima iz cele Srbije. SIM imaju za cilj promociju sporta, a cilj Sportskog saveza jeste da se deca bave sportom. Zbog pandemije i situacije koju je izazvala deca se manje kreću, manje vremena provode u društvu i smatramo da će im socijalizacija, druženje i sport značajno koristiti”, izjavio je generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

On je dodao još jednom napomenuo da su se takmičenja održala strogo poštujući sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, tako da je telesna temperatura izmerena svim učesnicima pre nadmetanja, kao i da su se u određenim momentima koristile zaštitne maske.

Sremska Mitrovica nam je jedan od omiljenih gradova, jer imamo izvanrednu saradnju i sa predstavnicima lokalne samouprave i sa čelnicima Sporstkog saveza Sremske Mitrovice. Jedva smo sačekali da nastavimo takmičenje i mi iz Uprave i iz organizacije SIM, a i deca, što broj učesnika i potvrđuje”, izjavila je kratko sportska direktorka Sportskih igara mladih, Zorica Mijatović.

Najbolji takmičari iz Sremske Mitrovice ostvaruju plasman na Državno finale, dok oni koji se tamo pokažu kao najbolji imaće mogućnost da se nadmeću i na međunarodnom takmičenju.

Možda Vam se svidi i