Sankcije za iznošenje lažnih informacija

Sremska Mitrovica – Povodom informacija koje se šire na društvenoj mereži „Fejsbuk“, a po kojima je na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici smešteno 18 pacijenata obolelih od virusa COVID 19, od toga da se dva pacijenta nalaze na respiratoru, oglasio se načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

On je ove informacije demantovao i istakao da očekuje sankcionisanje lica koje je iste izneo u javnost.

Trenutno je na posebnom odeljenju mitrovačke bolnice hospitalizovano pet pacijenata obolelih od virusa COVID 19. Od kojih se jedno lice nalazi na respiratoru.

Četiri pacijenta su prebačena na lečenje u Novi Sad.

„Poslednja 24 časa putem društvenih mreža šire se lažne informacija o broju zaraženih pacijenata u Sremskoj Mitrovici koji se nalaze na lečenju u Opštoj bolnici, istina je da je taj broj drastično manji, što je dobra stvar. Ne znam kome je u interesu da skuplja sitne političke poene na osnovu informacija o broju hospitalizovanih pacijenata zaraženih od virusa COVID 19. Pozvao bih doktora Živka Vrcelja, direktora Opšte bolnice iz koje su i potekle same te lažne informacije, da što pre adekvatno reaguje, jer je iste izneo jedan zaposleni radnika te ustanove“, rekao je načelnik Mirnić.

On je upozorio sve one koji šire lažne informacije da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Pročitajte još