Predsednik Vučić u nedelju u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u nedelju, on u Sremskoj Mitrovici, a Milorad Dodik u Donjoj Gradini u RS, predvoditi obeležavanje stradanja srpskog naroda, i poručio da srpski narod nikada nije bio jedinstveniji i ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje i da planira budućnost.

„Naše jedinstvo stoji više nego ikada. Jednoumlje ne treba da postoji, i neće postojati nikada“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara „možemo li, kao narod, opstati bez jedinstva u budućnosti“.

„Nikada narod nije bio jedinstveniji, nikada ujedinjeniji u želji da zajednički obeležava istorijske događaje, da planira budućnost. Kada o tome pričam, uvek govorim i o našem narodu na KiM, i šta zajedno radimo sa Republikom Srpskom, uz poštovanje BiH“, rekao je Vučić.

On je rekao da će u nedelju biti održane manifestacije, bez građana, kako bi se obeležilo stradanje srpskog naroda, pa će istovremeno srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik biti u Donjoj Gradini, a on sam u Sremskoj Mitrovici, jednom od najvećih stratišta, o kojem gotovo da se nije govorilo, mestu gde je ubijeno između 5.900 i 7.500 Srba, među njima i Sava Šumanović.

„To ćemo nekako da ukombinujemo, da se vidi da smo zajednički organizovali, sa zajedničkim porukama. Nikada nećemo zaboraviti žrtve Jasenovca, najstrašnijeg zločina ustaškog režima u NDH, strašno stradanje srpskog, jevrejskog i romskog naroda“, rekao je Vučić.

Uvek ćemo imati dovoljno vremena da pamtimo i umećemo sebe da obavežemo da se zločini nikad ne zaborave, poručio je predsednik Srbije.

„Ne samo da opstajemo, čini mi se da dolazi do pune nacionalne konsolidacije, koje ne treba da se stidimo, i koja znači i snažniju ekonomiju i državnu, da dobro znamo gde živi naš narod i da mu se uvek nađemo u muci i da smo uvek spremi i spodobni da pomognemo“, rekao je Vučić.

On je naveo da se ne priča se više o zatvaranju granice na Drini, što smo, kaže, nekada imali zbog političkih svađa.

„Uspevamo ljude da objedinimo i takvu politiku, ne ugrožavajući bilo koga drugog, nastavićemo da vodimo i u budućnosti“, rekao je Vučić.

Tanjug/RTV

Možda Vam se svidi i