Počela dezinfekcija seoskih ulica, uključili se domaći poljoprivrednici

Sremska Mitrovica – Štab za vanredne situacije grada Sremska Mitrovica od juče vrši dezinfekciju ulica u svim seoskim mesnim zajednicama.

Prema rečima Petra Samardžića, koordinatora gradskog Call centra pomoć pri ovom procesu svesrdno su pružili i pružaju poljoprivrednici koji će dezinfekciju vršiti sopstvenom poljo mehanizacijom.

„Produžena ruka Štaba su u ovoj situaciji naši poljoprivrednici koji će sa svojim voćarskim atomizerima, cisternama i prskalicama vršiti dezinfekciju ulica. Juče smo dezinfikovali ulice u Zasavici I i Ravnju, a danas i u toku sutrašnjeg dana nakon 17 časova nastavljamo sa daljom dezinfekcijom svih sela, ali i ulica u gradu koje do sada nisu dezinfikovane. Što se tiče teritorije same Sremske Mitrovice dezinfekcija je pre nekih nedelju dana skoro, pa u potpunosti izvršena, kako ulica, tako i svih javih površine. Preostao je jedan manji broj ulica u koje cisterna „Komunalija“ nije mogla da uđe. Te ulice će takođe dezinfikovati naši poljoprivrednici“, objašnjava Samardžić.

On dodaje da se dezinfekcija vrši rastvorom na bazi natrijum – hipohlrorita koji se proizvodi u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ u Sremskoj Mitrovici.

Pročitajte još