Pavle Moro – Dečak kojeg Mitrovica neće zaboraviti

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku ove godine ispred prostorija Mesne zajednice „Blok b“ u Sremskoj Mitrovici biće uređen park koji će nosti naziv „Pavlov park“ po Pavlu Moro, šestogodišnjaku koji je pre neki dan izgubio bitku protiv kancera.

Ovu odluku usvojio je savet pomenute mitrovačke zajednice, a inicijativa je potekla od predsednika iste Dragana Božića, i novinara Steve Lapčevića.

„Pavle je bio dečak koji se dugo borio sa teškim oblikom kancera i koji nas je nažalost pre samo nekoliko dana napustio. U njegovu borbu i borbu njegove porodice uključila se i cela Mitrovica, on nas je ujedinio, jer smo zajedno na razne načine i kroz brojne aktivnosti pokušavali da mu pomognemo. Prikupljali smo novčana sredstva za njegovo lečenje, davali mu snagu da izdrži, međutim naš mali borac nije mogao dalje. Mi ga svakako nećemo zaboraviti i zato smo odlučili da jedan kutak u našoj mesnoj zajednici, kutak namenjen prvenstveno deci nosi Pavlovo ime“, kaže za Ozon Božić.

On dodaje da će u parku biti postavljena bakarna ploča sa imenom parka koji će biti kompletno uređen, pa će tako biti postavljeno 15 novih klupa, mobilijar za decu i teretana na otvorenom.

Prema rečima Božića i jedna od najvećih manifestacija u gradu, a koja se održava u MZ „Blok b“ – Dečiji dan, od ove godine nosiće naziv „Dečiji dan – Pavlove dečije igre“ i imaće humanitarni karakter, odnosno tokom iste prikupljaće se sredstva za obolelu decu ili decu u teškoj materijalnoj situaciji.

Možda Vam se svidi i