Opšta bolnica nije podnela krivičnu prijavu protiv doktora koji je izneo podatke o broju hospitalizovanih pacijenata

Sremska Mitrovica – Opšta bolnica Sremska Mitrovica nije podnela krivičnu prijavu protiv doktora Stevana Orelja koji je pre nekoliko dana, a na drštvenoj mreži fejsbuk, bez ovlašćenja nadređenih izneo podatke o broju kovid pozitivnih pacijenata na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je i sam zaposlen.

Podsećanja radi, doktor Orelj je 6. jula na facebook grupi „Mitrovica na Savi“ saopštio da je broj hospitalizovanih pacijenata 15.

Dve nedelje nakon toga protiv doktora je anonimna osoba ponela krivičnu prijavu, iza nje nje, kako je rekao dr Vrcelj, ne stoji Opšta bolnica. U prijavi se, kako je dr Orelj izjavio za N1 tereti za izazivanje panike i nereda.

Prema rečima dr Vrcelja podaci o broju hospitalizovanih pacijenata nisu tajni, ali se za iznošenje istih mora tražiti dozvola menažmenta, odnosno uprave Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

You May Also Like

One thought on “Opšta bolnica nije podnela krivičnu prijavu protiv doktora koji je izneo podatke o broju hospitalizovanih pacijenata

  1. Gde to pise da se mora konsultovati menadzment?Po kom standardu je akreditovana bolnica?Imate li potpisane izjave zaposlenih o poverljivim podacima i o podacima“koji se iznose u konsultaciji sa menadzmentom“?Ovo je moram priznati najveca glupost koju sam cula.Nema nista usmeno direktore.U savremenom poslovanju funkcionise samo potpis,ime i prezime na papiru.Dobro razmislite o ovim pitanjima jer cete morati da ih obrazlozite na sudu.Prijatno.PS.Nemojte da se konsultujete sa partijskim kolegama iz lokalne samouprave jer do sad nisu pokazali ni prosecan IQ.

Comments are closed.