Odbojkašice Srema na vrhu tabele Super lige Srbije

I kolo – Sala Mitrovačka gimnazija, Srem : Beograd 3:0 (25:21, 25:11, 25:12)

II kolo – HS Dudova šuma, Spartak – Srem 0:3 (19:25, 16:25, 14:25)

Počela su takmičenja u Super ligi za odbojkašice koja se zbog specifične zdravstvene situacije sprovode po ubrzanom sistemu. Mitrovačke odbojkašice su posle dve sezone provedene u Prvoj ligi Srbije ponovo u elitnom takmičenju sa najboljim ekipama naše zemlje. Srem se u najvišem odbojkaškom takmičenju Srbije odnosno SR Jugoslavije do sada takmičio četiri puta (2000/01, 2001/02, 2002/03, 2017/18) a u petoj sezoni očekuje plasman u sredini tabele. Da su se za ovu sezonu dobro spremili potvrđuje rezultat u prva dva kola u kojim su  na domaćem terenu maksimalnim rezultatom savladale ekipu Odbojkaškog kluba Beograd a potom na gostovanju u Subotici i ekipu Spartaka. 

Foto Odbojkaški klub Srem

Dve pobede maksimalnim rezultatom u dva kola potvrdile su da Srem ima veoma dobru ekipu koja ne bi trebala da ima problema u borbi za opstanak u elitnom odbojkaškom takmičenju.  Trenutno Sremice zauzimaju prvo mesto na tabeli. Srem se tek u narednim kolima sastaje sa glavnim favoritima ovogodišnjeg takmičenja ekipama Uba, Železničara iz Lajkovca i TENT-a iz Obrenovca kada će se videti i prava snaga ovog tima. 

Trener Kapriš se u ova dva  meča opredelio za najiskusniju postavu  primački par Savović i Vasić. tehničarku Roganović, srednjake Živanović i Andrić, korektorku Jovanović i libera Mićunović.  Šansu su tokom obe utakmice dobile i mlađe igračice Dunja Grabić i četrnaestogodišnja Ana Mihajlović koje su u potpunosti opravdale poverenje trenera. Na klupi svoju šansu čekaju izuzetno talentovane Antić i Stanojević a stabilnost igri Srema davaće i iskusne Narančić i Egić.

Foto Odbojkaški klub Srem

Odlične pripreme koje su sproveli treneri Vladimir Kapriš, koji je već tri godine na čelu ekipe i njegov pomoćnik Nikola Kapric očito daju rezultate. Klub će i ove godine voditi predsednik profesor Slobodan Stojilković a  poslove sportskog direktora obavljaće profesor i odbojkaški trener Srđan Radovanović.

Igra u ove dve utakmice svakako predstavlja ohrabrenje za trenera Kapriša pred meč trećeg kola protiv jednog od favorita za prvo mesto ekipe Železničara iz Lajkovca, koji se takođe igra bez prisustva gledalaca. 

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić, Stanojević, Antić, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

Odbojkaški klub Srem

You May Also Like