EPS: Popust za sve koji plate račune najkasnije do 30. juna

Od strane Ozon
0 komentar

Svi građani moći će da ostvare popust od pet odsto na račune za mart, april i maj, ako račune plate najkasnije do 30. juna. To će važiti za sve, ne samo za penzionere i neće biti obračuna kamate. To je pokazatelј koliko država misli o građanima Srbije, istakao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara“ za 1. maj.

Povodom praznika rada, Milorad Grčić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sa predstavnicima sindikata i Ogranka RB „Kolubara“ obišli su kop „Tamnava-Zapadno polјe“, najefikasniji kop u srpskoj elektroprivredi. Ministar Antić istakao je da podatak da EPS svim građanima za mart, april i maj neće naplatiti ni kamatu i omogućiti korišćenje popusta dokaz solidarnosti.

“Pozivam sve građane da čim budu u mogućnosti da plate račune za isporučenu električnu energiju. Imaćemo nivo tolerancije do kraja juna. Naši građani su redovne platiše i nikada nije bilo problema sa naplatom od građana, koji su najredovniji i prvi ispunjavaju svoje obaveze”, rekao je Antić.

Grčić je zahvalio građanima što u velikom procentu izmiruju svoje obaveze i to pokazuje da su građani Srbije svesni kako EPS funkcioniše i da je redovno plaćanje računa neophodno da bi se proces proizvodnje i distribucije električne energije nastavio. Čestitajući praznik rada svim zaposlenima u EPS-u, on je istakao da zaposleni EPS-a rade svaki dan, 24 časa dnevno, 365 dana u godini i na taj način Srbiji obezbeđuju kontinuirano snabdevanje električnom energijom.

“Bilo je veoma važno i teško osigurati proizvodnju električne energije bez prekida od kada je uvedeno vanredno stanje. Ako nema električne energije, problem je u radu bolnica i domova zdravlјa, onlajn nastave, čitavo funkcionisanje bi bilo u problemu. Da li su se lјudi plašili, naravno da jesu, jer strah je normalan. Da li smo uspeli da primenimo sve mere obezbeđenja? Jesmo, a u svim proizvodnim pogonima EPS-a širom Srbije izbegli smo pojavu žarišta virusa korona. Najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju uzrokovanog pandemijom je prošao”, rekao je Grčić.

Možda Vam se svidi i