Dom učenika u Sremskoj Mitrovici spreman za prihvat obolelih od virusa korona

Sremska Mitrovica – Dom učenika u Sremskoj Mitrovici u potpunosti je spreman za prihvat obolelih od virusa korona.

„Po odluci Vlade Republike Srbije sve ustanove učeničkog i studentskog standarda sa svojim kapacitetima u ovoj novonastaloj situaciji dobiće drugu namenu i koristiće se za smeštaj osoba obolelih od virusa korona. Dom učenika Sremska Mitrovica je u saradnji i u konsultaciji sa gradskim Štabom za vanredne situacije takođe svoje prostorije pripremio za tu novu namenu. Iskreno se nadam da za tim neće biti potrebe, ali ukoliko bude mogu da kažem da je Dom spreman za prihvat pacijenata“, rekla je zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Prema rečima Milenka Todića, direktora Doma učenika svi đaci su već napustili svoje sobe i izvršene su određene pripreme.

„Deca su po proglašenju vanrednog stanja poslata svojim kućama sa svim ličnim stvarima, a zatim smo primenili mere koje je Vlada naložila. Pristupili smo dezinfekciji i dezinsekciji prostora koji je bio zatvoren 72 sata, a posle toga je izvršeno kompletno čišćenje objekata doma, tako da smo spremni za prihvat bolesnika sa lakšom kliničkom slikom“, rekao je Todić.

Kapacitet Doma učenika Sremska Mitrovica je 184 ležaja.

Pročitajte još