ZAVRŠEN JE IV MEĐUNARODNI LIКOVNO-LITERARNI КONКURS ZA DECU „ČUDESNOG LI STVORA NA DNU MORA“

Lutkoljubica Anita Pešić iz Niša, organizovala je putem svoje istoimene stranice na Fejsbuku, četvrti po redu Međunarodni likovno-literarni konkurs za decu, pod nazivom „Čudesnog li stvora, na dnu mora.“ Na konkursu je ovog puta učestvovalo preko tri stotine učesnika iz skoro 60 gradova Srbije i bliskih nam zemalja. Čudesnog stvora sa dna mora crtala su deca iz šest država i to: Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Grčke i Slovenije!

Nagrađeno je ukupno 60 učesnika konkursa, a Lutkoljubica je dodedila 28 medalja i 32 knjige za decu čiji je autor.  Glavna nagrada bila je lutka koju je Anita uradila po crtežu apsolutne pobednice konkursa Teodore Jovelić iz Sremske Mitrovice.

Printscreen Facebook

Specijalnu nagradu za najbolju najmlađu učesnicu na konkursu dobila je Sofija Filipović iz Medveđe.
Priznanja su dobile i počasne učesnice konkursa Anđela Jovanović iz Prokuplja, Sofija Simonović i Lana Trajković iz Niša. One su dobitnice prvih nagrada na ranijim konkursima, ali i dalje su vredne i uzimaju učešće na svim konkursima koje Lutkoljubica Anita organizuje.

Pobednike je odabrao tročlani, stručni žiri u sledećem sastavu: Miloš Milošević – Šika, pisac i multimedijalni umetniku iz Trstenika, Rade Dimitrijević, slikar iz Beograda, Anita Pešić, vaspitačica, književnica i lutkarka iz Niša koja je organizatorka konkursa. Cilj im je bio da nagrade originalnost, samostalnost, talenat i trud.

Obezbeđene su brojne pohvale za najkreativnije, kao i zahvalnice za sve učesnike, ustanove i mentore.
Svrha ovih konkursa nalazi se u širenju inspiracije, podsticanju dečje mašte i pričinjavanju radosti najvrednijim i najkreativnijim mališanima.

Niške vesti

Možda Vam se svidi i