Vodeći srpski proizvođači hrane — sireva i mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, prerađenog voća i povrća, sokova i vina — predstaviće se u Moskvi na jednom od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije u svetu „Prodekspo“, koji se održava od 11. do 15. februara.
Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u okviru projekta „Pomoć za trgovinu — podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“, organizuju nastup 12 srpskih kompanija u okviru Nacionalnog paviljona Srbije.

Ove godine u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, površine preko 120 m2, proizvodni program će predstaviti: Mlekara Šabac, PIK Bečej, Zlatiborac Mačkat, Megle Kragujevac, ITN grupa Beograd, Mitros flajšvaren Sremska Mitrovica, Toplički vinogradi Prokuplje, Master fruts Beograd, Fruvita Beograd, Inter fud 60 Čačak, Mundorama Beograd, Mlekara Ub.

Sajam godišnje poseti više od 60.000 posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 65 zemalja i 30 nacionalnih paviljona zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Tradicionalno učešće na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložaba prehrambenih proizvoda direktno doprinosi kvalitetnijoj promociji proizvodnih programa kompanija, upoznavanju sa najnovijim svetskim trendovima, poslovnim partnerima i konkurencijom, postizanju dogovora o novim izvoznim poslovima, kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom povećanju izvoza.

Ruska Federacija je treći trgovinski partner Srbije. Ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018. godini dostigla je oko tri milijarde dolara, uz rast od 18,5 odsto, od čega je više od milijardu dolara izvoz Srbije.

sputniknews.com

Možda Vam se svidi i