Završni radovi „Vodovoda“ u ulici Vuka Karadžića

Sremska Mitrovica – Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića privodi se kraju.

Ovi poslovi u sklopu revitalizacije saobraćajnice u centralnom gradskom jezgru pokazali su se kao primer dobre prakse ostvarene u prethodnom periodu, kada se u okviru jednog projekta realizuje nekoliko infrastrukturnih radova.

Kada je reč o radovima koje izvodi JKP „Vodovod“, upravo je završeno postavljanje polietilenskih cevovoda, a njihova ukupna dužina je oko 500
metara, od čega je 200 metara sekundrani vod (prečnik 110 mm), a 300 metara – primarni (prečnik 250 mm).

Završena je i rekonstrukcija sva četiri čvorna mesta, a paralelno sa ovim radovima rade se i novi priključci na distributivnu mrežu.

Kompletna obnova podrazumeva zamenu starih cevovoda novim, postavljanje novih ventila i drugih pripadajućih elemenata.

„Bitno je napomenuti da su obezbeđeni odgovarajući protivpožarni hidrantski priključci, što je od velike važnosti ako se zna da se u ovom delu grada nalaze brojne ustanove kulture, preduzeća, ugostiteljski objekti i drugi pravni subjekti. Cilj je da se na ovaj način osigura kvalitetno odosnabdevanje, sa minumumom rizika od kvarova, što praktično znači kontinuirano i bezbedno vodosnabdevanje u narednim godinama“, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Prema planu, kompletan posao mogao bi biti završen u narednih desetak dana.

Pročitajte još