U prisustvu predsednika republike i pokrajine otvoren novi pogon u Mitrovici

Sremska Mitrovica – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas otvaranju novog postrojenja firme „Labor Srb“ u Sremskoj Mitrovici, saglasivši se da su Srbija i Vojvodina sigurno mesto za ulaganje, što potvrđuje, kako su naveli, dolazak novih investitora i proširivanje proizvodnje onih koji već posluju u našoj zemlji.

„Novo proširivanje ove fabrike značajno je ne samo za Sremsku Mitrovicu, već i za Vojvodinu u celini, jer otvara nova radna mesta, a posebno ako se na umu ima činjenica da fabriku kvalitetnom sirovinom snabdevaju naša preduzeća, poput „Vojvodina šuma““, naveo je predsednik Mirović.

Zahvalivši se italijanskim partnerima, predsednik Mirović rekao je u Vojvodini u proteklih godinu dana otvoreno više od 28.000 radnih mesta.

„Ovo su najlepše slike koje šaljemo iz naše zemlje. Pozitivni ekonomski pokazatelji koje beležimo rezultat su politike koju vodimo, a to je politika zajedništva i dobre saradnje predsednika Srbije, pokrajinske i republičke Vlade i lokalnih samouprava“, rekao je Mirović i dodao da takav rad daje konkretne rezultate.

On je istakao da će Pokrajinska vlada i narednih godina izdvajati značajna sredstva za opremanje i izgradnju industrijskih zona u Vojvodini.

„Samo u ovom delu pokrajine radimo novu industrijsku zonu u Šidu, a radovi na izgradnji zone u Rumi su već završeni i sa tim poslovima ćemo nastaviti i u budućnosti“, naveo je predsednik Mirović.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ovo važan i veliki dan za Srbiju, pre svega, kako je istakao, jer je reč o proširenju male fabrike, koja je porodično preduzeće.

„Proširivanjem fabrike posao će dobiti 53 radnika, Nama trebaju jaka mala i srednja preduzeća poput ovog, u kome su svi zaposleni posvećeni uspehu i tada rezultati ne mogu izostati i zato želimo što više ovakvih investitora“, izjavio je Vučić, uputivši poziv italijanskim investitorima da nastave sa ulaganjem u Srbiji.

Otvaranju su prisustvovali vlasnik kompanije „Labor Legno“ Patricio Dei Tos, predsednik regije Veneto Luka Zaja, ambasador Republike Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, direktor „Srbija šuma“ Igor Branunović, direktorka „Vojvodina šuma“ Marta Takač, kao i predstavnici lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica na čelu sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i zaposleni u “Labor Srb”.

““Ova investicija je značajna zato što je otvoren pogon upravo u Sremskoj Mitrovici gde je pre 130 godina krenula drvna industrija, gde je stigla pruga upravo zahvaljujući drvnoj proizvodnji, što znači da fabrika prati sirovinu. Sve druge investicije su pratile radnu snagu, a ova investicija prati sirovinu koja postoji u velikoj količini u sremskim šumama. Ovi pogoni nisu radno intenzivni koliko smo mi navikli, ali su tehnološki izuzetno zahtevni i skupi, ali zato prave dodatnu vrednost koja je mnogo velika u odnosu na sirovinu koja se prerađuje i to je najveći značaj ove fabrike. Gledaćemo da našu Prehrambeno šumarsku i hemijsku školu uvedemo u sistem dualnog obrazovanja zajedno sa ‘Labor lenjom’, kako bi srednjoškolci imali gde da dolaze na praksu i za tri godine kada je završe da imaju gde da rade. Ovo je pravi put i pravac i nadam se da ćemo već ove godine prilagodi jedan smer škole ovoj fabrici i početi da školujemo zapošljiv kadar”, rekao je gradonačelnik Sanader.

Firma „Labor Srb“ , otvaranjem novog pogona u Sremskoj Mitrovici, iz pilane prerasta u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda.

Pročitajte još

2 thoughts on “U prisustvu predsednika republike i pokrajine otvoren novi pogon u Mitrovici

Comments are closed.