SREMSKA MITROVICA – U najživopisnijem delu Panonske nizije u zagrljaju Save i Dunava, Srem je uvek bio pozornica značajnih istorijskih događaja i utočište brojnim narodima, kao takav nastupio je i na 40. Međunarodnom sajmu turizma, a pod sloganom „Divan je kićeni Srem“.

Sedam opština sremskog okruga na sebi svojstven način, posetiocima su predstavili svoje ponude tokom leta. Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, kada je u pitanju leto posebno ističe jednu od najlepših plaža na našim prostorima.

Pored gradske plaže, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, u letnjoj ponudi preporučuje i Specijalni rezervat prirode prve kategorije „Zasavica“, koji radi na tome, da svim posetiocima pruži što lepše i raznovrsnije sadržaje.

Koliko Turistička organizacija grada radi na privlačenju i bogaćenju sadržaja govori i podatak da je Sremsku Mitrovicu u protekloj godini posetilo više od 50 hiljada turista. Posle Međunarodnog sajma turizma, mitrovačka turistička organizacija je zadovoljna.

Ono što ponosno ističu u Turističkoj organizaciji jeste i to, da je Mitrovica pored Novog Pazara i Zaječara u 2017. godini proglašena za najbolju turističku destinaciju Evrope u Srbiji, kao i to, da tokom leta Grad na Savi vrvi od turista, a naročito kada su u pitanju manifestacije poput Vinskog parka, Srem folk festa, Sirmium luks verbi i Carski Sirmium – grad legendi.

Izvor RTV

Možda Vam se svidi i