Prijem za sjajne kajakaše „Vala“

Sremska Mitrovica – Nakon završene uspešne sezone kajakaše sremskomitrovačkog „Vala“, trenera i predsednika kluba danas je u gradskoj kući ugostio načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

Prijemu su prisustvovali predsednik Albert Bajuk, trener Nenad Kosjer, zatim kajakašice Marija Dostanić, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk, kao i kajakaš Bojan Zdelar.

Poslednje takmičenje u sezoni na kojem su „Valovci“ učestvovali jesu „Olimpijske nade“, nezvanično prvenstvo sveta održano u u poljskom gradu Poznanju na kojem su upravo Olivera i Anastazija osvojile 3 medalje. Sve ukupno reprezentacija Srbije na pomenutom takmičenju osvojila je osam medalja.

U dvosedu na 200 metara njih dve su osvojile srebrnu medalju u konkurenciji 2002. i 2003. godišta.

Olivera je u jednosedu na 500 metara za 2002. godište osvojila bronzu, a istim odličjem okitila se i Anastazija i to u sprintu na 200 metara.

„Ove godina bila sam dvostruka prvakinja Vojvodine i države na 200 metara, na kraju sezone dočekale su me „Olimpijske nade“, gde sam se takođe vrlo dobro pokazala. Zadovoljna sam i ponosna na sebe, ali već razmišljam o narednoj godini i očekujem još veće uspehe“, rekla je šesnaestogodišnja Anastazija.

Olivera, takođe državna prvakinja, je kao i Anastazija zadovoljna prikazanim i postignutim rezultatima ove sezone. Ona napominje da u narednoj sezoni pre svega moraju odbraniti sve medalje, ali i težiti novim.

Bojan Zdrelar ove godine osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj na stazi od 500 metara, na Evropskom prvenstvu pripalo mu je srebro.

„Već neko vreme sam na pauzi, još jedna uspešna sezona je iza mene, ove godine osvojene dve medalje, srebro i bronza. Nije to baš uspeh koji sam priželjkivao, ali ne smem da budem nezadovoljan. Prethodna sezona mi je bitna i iz još jednog razloga, jer sam stekao svoja prva iskustva u seniorskoj konkurenciji“, rekao je Bojan na prijemu.

Marija Dostanić, vicešampiona države bila je druga u dvosedu na Prvenstvu Evrope sa partnerkom Biljanom Reljić.

„Naredna, 2019. godina je predolimpijska, pokušaću da ostvarim normu za Olimpijadu i to mi je sada glavni cilj“, rekla je Marija.

Predsednik Bajuk kratko je dodao da je ponosan na uspehe svih članova „Vala“. On se zahvalio načelniku Nediću i Sportskom savezu grada na dobroj i uspešnoj dosadašnjoj saradnji uz želju da se ona nastavi i u budućnosti.

„Vrlo kvalitetna i plodonosna sezona je iza nas, u narednom periodu sumiramo rezultate i pravimo plan i program za narednu godinu, koja će nadam se biti bar podjednako uspešna, a ko ne i uspešnija“, rekao je Kosjer.

Načelnik Nedić je čestitao svim osvajačima medalja i poželeo puno uspeha takmičarima i naredne godina.

„Kajak klub „Val“ jedan je od najsupešnijih ne samo u Mitrovici nego i u Srbiji, njihovi rezultati to i dokazuju, pogotovo rad sa mlađim kategorijama, jer se sa svakog takmičenja vrate sa po nekoliko medalja. Tako je bilo i ovoga puta na takmičenju u Poljskoj gde su osvojilii tri medalje i doprineli afirmaciji i kluba i grada i države. Mi ćemo svakako nastaviti da pomažemo „Val“ i sve one sportiste čiji rezultati govore da tu podršku i zaslužuju“, rekao je načelnik Nedić.

Pročitajte još