Počela rekonstrukcija Železničke ulice, u planu izgradnja još jednog kružnog toka

Sremska Mitrovica – Danas su i zvanično startovali radovi na rekonstrukciji Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom iste su obišli gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

Nešto više o samim radovima i njihovoj vrednosti rekao je upravo načelnik Jokić.

Kako je Jokić naglasio platani koji su zaštitni znak Železničke ulice biće očuvani, ni jedan od njih neće biti uklonjen, a radiće se na tome da se ulica i dodatno ozeleni.

Radovi u Železničkoj ulici obuhvataće i izgradnju kružne raskrsnice.

„Značaj rekonstrukcije celokupne saobraćajnice Železničke ulice jeste u tome što je ona u sklopu saobraćajnica koje smo uradili u prethodnom periodu zajedno sa podvožnjakom. Ovaj deo puta na neki način je obilaznica oko Grada, koja ide kroz Miloša Obilića i Tarasa Ševčenka, a ovde je upravo njeno čvorište, odnosno nova kružna raskrsnica. Sada radimo deo koji je preostao kako bismo završili kompletnu rekonsturkciju puteva gde je povećan intenzitet saobraćaja. Ova saobraćajnica povezuje ulazak u grad, put prema Laćarku i Republici Srpskoj, sada će biti najbrža u gradu jer će do izlaska iz Laćarka biti samo dva semafora, sa dva kružna toka. Na taj način ne samo da ubrzavamo saobraćaj na ovom delu nego ga činimo i mnogo bezbednijim“, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Sanader.

Rok za završetak svih radova je 15. novembar ove godine.

Pročitajte još

4 thoughts on “Počela rekonstrukcija Železničke ulice, u planu izgradnja još jednog kružnog toka

  1. …??!!!…pristupice se ozelenjavanju Zel. ulice..???…pa, KAKO, posto znam da se komplentna pretvara u BETON tj. imace glavni put sa 2 pristupne ulice i kako onda da pored TOLIKOG BETONA OSTANE NESTO PROSTORA ZA OZELENJAVANJE..a tek sto NIKO nece imati DIREKTAN ULAZ kolima sa puta na svoju kucu/kapiju STA TEK ZA TO RECI, a ne zaplakati na “ RAD PROJEKTANTA“ koji je izmislio „ZAJEDNICKI ULAZ“ za POLA ULICE GDE CE NEMINOVNO DOCI DO ZAKRCENJA I SVADJE..???..i NIKO nije rekao kada je TACAN DATUM ZAVRSETKA RADOVA i KO JE GLAVNI „IZVODJAC“ ISTIH..

  2. Da li će biti spojenI kružni tokovi kod Horoskopa i novi u Železničkoj ??(mislim na behaton i novi put oko 100- ak metara)
    …LOŠ PRIMER NEDOVRŠENOG POSLA JE SPAJANJE KRUŽNOG TOKA KOD CARSKE PALATE I NOVI SEMAFOR NA RASKRSNICI KUZMINSKE (CAPANA BAR) I VODNE …
    ….nadam se ????

Comments are closed.