Otvaranje jedne od najmodernijih farmi u regionu

Sremska Mitrovica – Jedna od najmodernijih farmi u regionu smeštena je na teritoriji Zasavice I u narednih nekoliko dana i zvanično počinje sa radom. Tim povodom istu će u nedelju, 15. jula posetiti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kapacitet farme je 2.400 grla, sa potpuno automatizovanim sistemom hranjenja i ventilacije, a izgradnja i opremanje (Sshauer Farming System, Austria) objekta koštala je oko 40.000.000 dinara. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomoglo je izgradnju i opremanje objekta sredstvima u visini od 8 miliona dinara, kroz podsticaj u okviru Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, u 2017. godini.

Sistem ishrane tovljenika u ovom objektu je tečan i doziranje se vrši kompijuterski preko sistema kontaktnih senzora. Ventilacija je potpuno automatska, vazduh rashlađen i filtriran ulazi u objekat, i kroz sitne otvore na plafonu se ravnomerno raspoređuje, što doprinosi držanju životinja u humanim uslovima, smanjena je mogućnost prehlade životinja, a upotreba antibiotika je svedena na na minimum.

Vlasnik farme je Milovan Ivanković iz Zasavice I.

Pročitajte još

2 thoughts on “Otvaranje jedne od najmodernijih farmi u regionu

  1. Hocemo li i sa ovima da crkavamo od SMRADA kao sto evo 13-14 jul NE MOZE DA SE DISE OD SMRADA SVINJA I SVINJSKIH *OVANA sa svakim severnim povetarcem!!! Hoce time neko da se pozabavi DRUZE ministre? Pa ne moze da se otvori prozor od smrada,bolje to resavajte!!! Mitrovica totalna seljana kao da zivim u stali.

  2. Postovani Dejane
    Ja sam taj koji je sagradio tu najsavremeniju farmu u ovom delu Evrope.Prosao sam celu Evropu i video svasta , smrad svinja u Evropi niko neoseca i seljak u Evropi nema problema kao sto mi u Sbiji imamo sa vama cistim pedantnim gradjanima koji ste potekli sa sela .Ocigledno da vi dragi Dejane niste mrdnuli dalje od Sremske Mitrovice i niste vi krivi sto neznate da u centru Grada MURK u Stajerskoj pokrajni republike Austrije postoje 4 farme svinja po 2000 grla i nikom nije problem.Samo vi i vama slicni postovani Dejane imate problem sa svinjskim smradom .Niste vi krivi postovani Dejane kriv je sistem prethodnih 30 godina koji je dopustio da vi nesretnici tako razmisljate .Tesko se nama svima i seljacima i gradskoj gispodi samima sa sobom jer smo mi sami sebi veliki neprijatelji veliki zavidni gresnici kojima je i bog okrenuo ledja zbog zla koje cinimo jedni drugima.Nijedna vlast nama nikad nije odgovarala nijedan uspesan gradjanin ove zemlje nije odgovarao sugradjnima uvek je to bio lopov propalica pitateli se zasto zato sto nepostoji u nama ni jedan gram tolerancije i liberalizma i zato se postovani Dejane nalazimo tu gde smo.

Comments are closed.