OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“: U martu druga faza projekta bilingvalnog tima

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici početkom marta nastavlja sa realizacijom druge faze projekta „Višejezičnost kao uslov integracije u Evropsku uniju“.

Petočlani tim, koji čine direktor Zoran Đurić, pedagog Mirjana Čolak, učiteljica Aleksandra Keravica i nastavnice fizike i geografije, Branislava Blajvaz i Tijana Sekulić, boraviće u Ljubljani u poseti Internacionalnoj osnovnoj školi Danile Kumar.

Projektom je predviđeno da se delegacija „Zmajev“ škole, tokom jedne radne sedmice, upozna sa svim segmentima rada škole domaćina, sa naglaskom na posmatranje načina realizacije dvojezične nastave u toj ustanovi („job shadowing“).

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo, zahvaljujući projektu koji realizujemo putem programa Erasmus+, uspeli da uspostavimo partnerstvo sa školom Danile Kumar. Ta škola može da se pohvali dvadesetpetogodišnjim iskustvom u radu sa bilingvalnim odeljenjima i verujemo da će saznanja do kojih budemo došli, umnogome doprineti našoj želji da učenicima ponudimo još kvalitetnije sadržaje“, izjavila je Tatjana Štefanac, koordinator projekta.

Podsetimo, škola „Jovan Jovanović Zmaj“ našla se među prvim na listi obrazovnih institucija koje su dobile mogućnost da kvalitet nastave i rada unapređuju putem projekata KA1, podržanih od strane Evropske unije. Reč je o programima mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja u osnovnim školama i predškolskim ustanovama, u cilju sticanja iskustva učenja i/ili držanja nastave u drugoj državi.

Pročitajte još