Još jedna kineska delegacija posetila Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Predsednik Skupštine grada Tomislav Janković zajedno sa svojim saradnicima i direktorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Ljubišom Šulajom ugostio je delegaciju Narodne republike Kine koja se trenutno nalazi u poseti Sremskoj Mitrovici.

Na sastanku se razgovaralo o potencijalnoj sradnji i razmeniti iskustva u oblastima privrede, urbanističkog planiranja, izgradnje kao i negovanja i zaštite spomenika kulture.

„Drago mi je što imam priliku da posetim Sremsku Mitrovicu, jedan zaista divan grad. Današnja poseta realizovana je na inicijativu predsednik Narodne republike Kine Si Đinpinga koji nas je poslao da nađemo mogućnost i prostor za saradnju između Kine i Srbije. Konkretno tokom razgovora razmenili smo iskustva i informacije iz više oblasti ko što su privreda i kultura“, rekao je Lu Weimin, predsednik opštinske skupštine Anđi opštine u pokrajini Džeđang Kine  i dodao da se iskreno nada da će i srpska delegacija uskoro posetiti njegovu zemlju.

Ovo je peta po redu kineska delegacija koja je u poslednjih nekoliko godina boravila u Sremskoj Mitrovici, prethodne četiri činili su predstavnici iz oblasti poljoprivrede, privrede, urbanizma i omladinskog sporta.

Pročitajte još