Još jedan investitor u Mitrovici: Priča se, priča da Rusi dolaze

Sremska Mitrovica – Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera ove godine naš grad će biti bogatiji za još jednog investitora. Ovaj put radi se o jednoj ruskoj kompaniji.

Pored najavljenog investitora iz Austrije, kompanije „Batimat“ koja bi trebala da već na proleće startuje sa prvim radovima na izgradnji pogona u industrijskoj zoni „Jezero“, velike su šanse da za komšije dobiju Ruse.

„Kompanija „Batimat“ će u pogonu u Sremskoj Mitrovici za početak praviti predizolovane cevi, a kasnije bi trebalo da pokrenu i proizvodnju određenih tankove za pivare. To će biti jedna lepa investicija, koja neće zaposliti veliki broj ljudi, ali otprilike nekih 70 ljudi će naći posao u tom metalskom pogonu“, rekao je gradonačelnik Sanader za Ozon.

Pored njih, on je dodao, na oko 6 ha zemlje u istoj industrijskoj zoni svoj pogon bi trebalo da podigne i jedan investitor iz Rusije.

„Očekujemo jednu rusku investiciju u zoni „Jezero“, razgovori su dobro prošli, oni jesu zainteresovani za kupovinu zemljišta i pokretanje proizvodnje u našem gradu, ali trenutno imaju nekih manjih poteškoća zbog određenih procedura koje moraju da prođu, mđutim verujem i da će to vrlo brzo biti rešeno“, objašnjava dalje Sanader.

Ruski investitor, ukoliko zaista dođe u Sremsku Mitrovicu, u svom pogonu proizvodiće boce za komprimovani gas.

Pročitajte još