Gradonačelnik Sanader obišao radove u ulici Vuka Karadžića

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića u Sremskoj Mitrovici odvijaju se predviđenom dinamikom i bez problema, a iste su danas obišli gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

„Radovi idu onako kako je to planirano, maksimalno se poštuju rokovi, odnosno koliko je to moguće u skladu sa vremenskim prilikama. Iskreno se nadam da ćemo u planiranih 60 dana završiti radove, što znači za nekih dvadesetak dana. Ono što je bitno istaći jeste da je ovo projekat završetka pešačke zone i ulica Vuka Karadžića će sigurno dobiti jedan novi sjaj sa novom rasvetom, novim drvoredom, behatonom, asfaltom“, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Sanader.

U pomenutoj ulici trenutno se izvode radovi na postavljanu behatona, dok se na samoj raskrsnici kod nekadašnjeg „Stoteksa“ uklanja postojeći asfalt.

„Što se tiče same ulice Vuka Karadžića ona je poprimila svoje obrise, odnosno naznake kako će da izgleda. U ovom trenutku su potpuno završeni radovi na samom kolovozu i ono što možemo da vidimo jeste da su sve neophodne radnje za postavljanje samog asfalta izvršene“, rekao je Jokić.

On dalje objašnjava da su izvršeni i svi radovi koji se tiču pripreme za postavljanje stubova javne rasvete, a to podrazmeva svu neophodnu instalaciju i postavljanje ankera,  kao i obeležavanje mesta za nove sadnice.

„U planu je da se posadi 40 novih stabala, javna nabavka je završena i sadnice su obezbeđene“, dodao je Jokić.

Načelnik je napomenuo da je završena i javna nabavka svetlosne signalizacije – semafora i sve neophodne instalacije koja će biti postavljena upravo na raskrsnici kod nekadašnjeg „Stoteksa“.

Podsećanja radi, vrednost radova na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića iznosi 27 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od strane Uprave za kapitalna ulaganja. Radovi su startovali 16. aprila, a rok za završetak istih je 60 kalendarskih dana.

Pročitajte još