Vrtić u Laćarku čeka bolje dane

Sremska Mitrovica – Prema usvojenom nacrtu budžeta Grada Sremska Mitrovica za 2017. godinu sredstva za rekonstrukciju i dogradnju objekta “Čuperak” Predškolske ustanove “Pčelica” u Laćarku ove godine nisu planirana.

Uprkos tome što je početak izgradnje najavljivan nekoliko puta još tokom 2015. godine, sredstva nisu obezbeđena ni te, a ni naredne 2016. godine. Na veliku žalost Laćaraca, po svemu sudeći isti slučaj biće i sa 2017. godinom.

Kako je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac ranije rekla projektna dokumentacija, kojom je predviđeno da pored postojećeg objekta bude izgrađena nova zgrada sa 6 radnih soba, kuhinjom, trpezarijom i svim pratećim prostorijama koje su potrebne za objekat u kojem borave deca, kompletno je završena. Ono što nedostaje jesu novčana sredstva koja su u nacrtu budžeta za ovu namenu predviđena tek za 2018. godinu i to u visini od 107.692.200 dinara.

Poznato je da u Laćarku već nekoliko godina unazad veliki broj roditelja ne uspeva da obezbedi mesto svojoj deci u vrtiću „Čuperak“. Kapaciteti ovog objekta su ograničeni i maksimalno iskorišćeni, a jedan broj roditelja je prinuđen da svoju decu svakodnevno odvodi u objekte u Sremskoj Mitrovici.

Ove godine u objekat „Čuperak“ upisano je 249 mališana, od toga šest grupa borave u prostorijama vrtića, a zbog manjka prostora, tri grupe, odnosno 78 mališana je izmešteno u osnovnu školu “Triva Vitasović Lebarnik”.
Sanacija objekata “Bubamara” i “Cvrčak” takođe je predviđena za 2018. godinu.

Pročitajte još