U Mitrovici i žene bi u vojnike

Sremska Mitrovica – Testiranje kandidata za nova radna mesta u Vojsci Srbije održano je u Sremskoj Mitrovici i još 18 gradova u Srbiji početkom ove nedelje.

Odziv kandidata u Mitrovici je, prema rečima referenta za odnose sa javnošću u Prvoj brigadi kopnene vojske majora Milana Burmudžije, bio zadovoljavajući, za 25 slobodnih radnih mesta konkurisalo je 24 momka i dve pripadnice nežnijeg pola.

Svi kandidati su morali da imaju odslužen vojni rok, ali i da ne budu stariji od 30 godina. Prvi korak koji vodi do radnog mesta u Vojsci Srbije bio je test izdržljivosti koji su svi kandidati u Sremskoj Mitrovici prošli. Naredni korak jeste lekarski pregled u Vojno – medicinskom centru u Novom Sadu, a zatim i psihološki testovi. Nakon toga zaseda komisija, sabiraju se rezultati i donosi konačna odluka.

Svi kandidati će pisanim putem biti obavešteni o rezultatima testova, oni koji su prošli uspešno sve korake biće pozvani na potpisivanje ugovora, dok će onima koji nisu prošli biti objašnjeno zbog čega je doneta takva odluka.

Pročitajte još