Pokreni se za posao – Konkurs otvoren do 15. marta 2018.

Konkurs za novi, deveti po redu, ciklus nacionalnog programa Pokreni se za posao, koji sprovodi kompanija Philip Morris u saradnji sa organizacijom Eneca biće otvoren od 7. decembra i trajaće do 15. marta naredne godine.

Kako je saopštila Eneca, program će se ove godine posebno fokusirati na podršku inovativnim preduzetničkim idejama, kojima nisu dostupni krediti komercijalnih banaka.

Program Pokreni se za posao pokrenut je 2009. godine sa ciljem da podstakne zapošljavanje kroz razvoj i unapređivanje malih preduzeća. Osnovu programa, pored donacije u vidu opreme neophodne za usavršavanje delatnosti u iznosu do 10.000 USD, čine i poslovne obuke i savetodavna pomoć.

Jelena Preradović Stevanović, iz kompanije Philip Morris, istakla je da program Pokreni se za posao već osam godina uspešno funkcioniše i da je zahvaljujući njemu pokrenuto više od 700 malih biznisa.

– Kao kompanija koja u inovacijama vidi jedini put održivosti, spremno smo zakoračili u promene, i iz svog iskustva znamo koliko je na tom putu važna podrška. Upravo zbog toga istrajavamo u ovom programu i želimo da damo vetar u leđa nekim novim idejama i hrabrim, malim preduzetnicima da nađu svoje mesto na tržištu. Ove godine podržaćemo male biznise koji žele da se razvijaju i promovišu inovacije i savremene modele poslovanja u svom okruženju – navela je Preradović Stevanović i dodala da je više od 2.000 ljudi zaposleno u preduzećima koja su do sada dobila podršku ovog programa.

Konkurs za deveti ciklus programa Pokreni se za posao otvoren do 15. marta 2018. godine. Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam formular prijave za konkurs možete pronaći na sajtu programa.

ekapija.com

Pročitajte još