Od sutra podvožnjak i svečano otvoren za saobraćaj

Sremska Mitrovica – Revijalnom trkom biciklista – đaka osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica sutra tačno u podne će i zvanično biti otvoren, odnosno pušten u funkciju novoizgrađeni podvožnjak na ukrštanju magistralne pruge Beograd – Šid – državna granica i lokalnog puta u Fruškogorskoj ulici.

Otvaranju će, kako je najavljeno iz Službe za informisanje Grad Sremska Mitrovica, prisustvovati pored gradonačelnika Vladimira Sanadera još i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Prethodne dve godine u Sremskoj Mitrovici svakako je obeležila gradnja podvožnjaka koji će spajati severni i južni deo grada. Mitrovčani su na realizaciju ovog projekta čekali više od četrdeset godina i sada nestaju sve prepreke za širenje i razvoj grada prema Fruškoj Gori, što će olakšati protok saobraćaja, pogotovo prema industrijskoj zoni uz autoput i prema nekoliko fruškogorskih sela.

Ono što je posebno zanimljivo istaći jeste da je na ovoj saobraćajnici primenjena savremena tehologija gradnje koja je omogućila da se ni jednog trenutka ne prekida železnički saobraćaj iznad gradilišta. Ovakav način gradnje omogućio je da Železnice Srbije ispunjavaju obaveze prema svim učesnicima u železničkom saobraćaju pošto nije bilo zaustavljanja vozova iznad gradilišta.

Nakon završetka pešačkog mosta preko Save, ovo je naveći projekat koji je Mitrovica imala u svojoj novijoj istoriji. Podvožnjak je građen godinu dana i osam meseci u više faza, a ukupna vrednost iznosi oko 5 miliona eura. Veći deo sredstava obezbeđen ja iz budžeta Grada, a Vlada Vojvodine je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 80 miliona dinara.

U okviru ovog projekta izgrađena su i dva kružna toka. Izgradnju kružnog toka kod Elektrodistribucije sa 30 miliona dinara pomoglo je Ministarstvo privrede, dok su radovi na kružnom toku kod Horoskopa, čija je projektovana vrednost 60 miliona dinara, realizovani preko JP Putevi Srbije.

Pročitajte još