Ministar i najvažnija sporedna stvar na svetu

Sremska Mitrovica – Sezona 2016/2017 nije bila najbolja za Fudbalski klub „Sloga“ koji okuplja fudbalere iz obe Zasavice, ali za razliku od jesenjeg dela, prolećni je bio znatno uspešniji. Da li zasluge za to mogu da se delom pripišu pojačanju Zasavčana u vidu ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislavu Nedimoviću, kroz smeh predsednik kluba Slobodan Čikić kaže da mogu, ali samo ako se podjednake zasluge pripišu i ostalim igračima.

Nije neobično da se ljudi iz samog vrha države ne samo Srbije, nego i mnogih drugih bave sportom, ali ministar Nedimović kao da prednjači u tome, pa je prema saznanjima Save Stojčevića, sekretara Sremskog fudbalskog područja, on jedini ministar neke vlade u Evropi koji kao registrovan fubaler nastupa za tim u nekom prvenstvu.

„Osam kola je odigrano u prolećnom delu sezone, a Nedimović je zaigrao na sedam utakmica, jednu je morao da propusti zbog poslovnog puta u Kinu, ali uzimajući u obzir zbog čega je boravio u Kini, taj izostanak mu nismo zamerili“, nastavlja da se šali Čikić i dodaje da se od osam ekipa koliko ih Gradska fudbalska liga Sremska Mitrovca ima, Sloga“ našla u donjoj polovini tabele, tačnije na petom mestu.

Od sedam utakmica na tri su ostvarene pobede, dve su završene izjednačenim rezultatom, a isto toliko je „Sloga“ i izgubila.

„Iz jesenjeg dela sezone smo preneli nula bodova, tako da je i peto mesto dobro. Međutim, tada nismo imali ministra u našim redovima. Šalu na stranu, Nedimović je dobar fudbaler, oni koji ga znaju iz mladosti kažu da je bio izuzetno perspektivan i talentovan, to se u igri i sada vidi, samo što ga je život odveo na neku drugu stranu, ali to svakako ne znači da i dalje ne može da igra“, kaže Čikić.

On lično prvi put ga je na terenu zapazio pre nekoliko godina kada je Nedimović imao ulogu veznog u timu gradske uprave, tada ga je doživeo kao stabilnog igrača, dobrog taktičara i strastvenog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu.

„Kada sam pozvao Nedimovića da bude naše pojačanje, on nije razmišljao ni trenutka, ideja mu se odmah svidela i dogovorili smo se, što bi se reklo, u dve reči. On će svakako biti deo naše ekipe i u narednoj sezoni, mada pročulo se brzo o igri ministra, pa je već dobio ponude od drugih klubova“, priča dalje Čikić.

Bez obzira što je Nedimović ministar, povlastica nema, da ne odgovara timu prvi čovek „Sloge“ kaže da bi bio brzo zamenjen, međutim pored toga što se pokazao kao dobar golgeter, lako se uklopio sa ekipom, igrači ga vole, Zasavčani takođe.

„Mi smo ekipa koja igra samo iz ljubavi, kod nas u klubu nema plaćenih igrača, nema zarade, samo zadovoljstvo, igra i ljubav. Nemamo ambicija vezanih za prelazak u viši rang, ali ako i dođe do toga to će nam biti samo još veći motiv i povod da uživamo u svakoj novoj utakmici“, zaključuje Čikić.

Pročitajte još