Konkurs za poljoprivrednike Razvojnog fonda Vojvodine

Razvojni fond AP Vojvodine raspisao je tri konkursa za dodelu kredita poljoprivrednicima. Prvi je za pomoć u nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, priplodnog materijala za stočarstvo, višegodišnjih zasada voćaka, vinove loze i ostalih višegodišnjih zasada kao kupovinu protivgradnih mreža, izgradnju skladišta… Iznos kredita kreće se od 300.000 do 10 miliona dinara, sa sopstvenim učešćem od najmanje 20 odsto i kamatnom stopom od dva odsto na godišnjem nivou. Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine, koji imaju aktivan status gazdinstva.

Istovremeno fond je objavio konkurs za dodelu kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine u cilju ukrupnjavanja poseda registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Za realizaciju ove kreditne linije planirana su sredstva u iznosu od 400.000.000 dinara, a pojedinačni iznos kredita kreće se od 300.000 do 10 miliona dinara s kamatnom stopom od dva odsto na godišnjem nivou i rokom vraćanja šest godina.

Fond je raspisao i konkurs za dodelu kredita poljoprivrednim gazdinstvima namenjenih finansiranju obrtnih sredstava radi obezbeđenja kontinuiteta poljoprivredne aktivnosti. Za realizaciju ove kreditne linije planirana su sredstva u iznosu od 200.000.000 dinara.

Kompletan tekst konkursa kao i dokumentacija za podnošenje zahteva mogu se pronaći na sajtu Razvojnog fonda Vojvodine.

poljoprivrednik.net

Pročitajte još