Ko su najbolji recitatori u Mitrovici: IZVEŠTAJ sa Smotre recitatora grada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U četvrtak, 2. marta, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, održana je 49. smotra recitatora Grada Sremska Mitrovica.

Od prijavljenih 153 recitatora iz osnovnih i srednjih škola, dva Udruženja građana, Centra za kulturu i Kreativnog studija, na Smotru recitatora Srema (Zonsku smotru), koja će se održati 11. i 12. marta, u Svečanoj sali Muzičke škole „Petar Krančević“, selektorska komisija u sastavu: Miodrag Petrović, glumac, vd direktora Srpskog narodnog pozorišta, predsednik žirija, prof. dr Slađana Milenković, književnica i profesor u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara „Sirmijum“ i MA Živka Matić, savetnik u Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica, odabrala je 22 recitatora ukupno u tri kategorije:

– Mlađi uzrast: Iva Tenji, Dušan Dupont, Lenka Alimpić, Jakov Pavlica, Lea Nedimović, Lana Stanković, Sara Simeunović, Anđela Grujin, Sara Tanasić.
– Srednji uzrast: Sava Filipović, Lara Nikolovski, Jovana Stojčić, Tamara Atanacković, Selena Petrović, Teodora Pavlović.
– Stariji uzrast-odrasli: Dunja Cvjetinović, Nadica Bogdanić, Ognjen Tutić, Goran Vučanović, Branislava Bomeštar, Mirjana Krnić, Marko Petković.

U ime organizatora, recitatore i njihove mentore, pozdravili su i dobrodošlicu poželeli, direktor Ustanove, Dušan Drča i zamenik direktora Zorica Miščević, a Smotru je vodila Nataša Stojković.

Možda Vam se svidi i