Jeftniji i kvalitetniji javni prevoz u gradu?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica će u cilju da svojim građanima obezbedi što kvalitetnije usluge javnog gradskog prevoza u narednom periodu tražiti partnera.

Kako je za Ozon media objasnio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader javno-privatno partnerstvo u oblasti gradskog prevoza doneće Mitrovčanima brojne koristi.

„Kroz javno – privatno partnerstvo ugovara se prevoznik na duži vremenski period što samim tim omogućava bolje planiranje u toj oblasti kako gradu, tako i tom privatnom partneru koji bude dobio posao, jer on će tada moći da zbog sigurnog posla u narednih 10 godina, na koliko bi na primer bio sklopljen ugovor, isplanira kupovinu novih vozila, da modernizuje već postojeća, zaposli nove radnike. Jednostavno se dobija jedna komocija koja drugim zakonima ne može da se obezbedi, odnoso drugim nabavkama, samim tim se odmah spušta cena usluga tog prevoznika ili se poboljšava kvalitet istih“, objašnjava Sanader.

Prvi čovek Mitrovice dodao je da se trenutno radi na tome da se dobrim linijama povežu inudstrijske zone kako bi radnici mogli da stižu na vreme tačno do svojih fabrika.

„Sada nam je indsustrijska zona, da se tako izrazim, raštrkana, odnosno velike fabrike u gradu su nam u nekoliko različitih delova grada, pa treba da napravimo jedan dobar projekat kako bi svima omogućili da koriste našu uslugu javnog gradskog prevoza“, rekao je gradonačelnik.

Školske autobuske linije, za kraj napominje on, dobro funkcionišu i tu nema problema.

Možda Vam se svidi i