Frka u Mačvanskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Vlasnik „Mačva ekspres“ iz Badovinaca pre više od godinu dana kupio je plac u samom centru Mačvanske Mitrovice na kojem želi da izgradi benzinsku stanicu, ali protiv te ideje pobunili su se stanovnici ovog mačvanskog naselja.

Osnovni razlog zbog kojeg se ovoj ideji opiru stanovnici Mačvanske Mitrovice jeste neposredna blizina pomenutog placa i Osnovne škole „Dobrosav Radosavlević Narod“.

„Vazdušnom linijom škola i plac na kojem se želi izgraditi benzinska stanica udaljeni su samo 12 metara, da li treba nešto više od toga dodati? Stav građana i saveta mesne zajednice jeste da ukoliko projekat za izgradnju pumpe prođe sve komisije koje treba da prođe mi ćemo pokušati fizički to da sprečimo. Spremni smo da svaki dan izađemo na ulicu, na sporni plac i tako sve dok se ne odustane od te ideje“, za Ozon media rekao je Miloš Kovač, predsednik MZ „Mačvanska Mitrovica“.

On dodaje da niko ne može da garantuje da se na pumpi neće desiti nešto što će ugroziti bezbednost dece koja borave u školi, ali i dece koja svakodnevno prolaze pored pomenutog placa na putu do i iz škole.

„Pored bezbednosti dece koja je naša najveća briga, izgradnjom benzinske stanice biće narušen i sam izgled centralne ulice Mačvanske Miktrovice koji je zamišljen kao svojevrsni nastavak centra Sremske Mitrovice“, obašnjava dalje Kovač.

Jedan od vlasnika „Mačve ekspres“, Radan Petrić koji je pomenuti plac i kupio za Ozon je kratko rekao da prema urbanističkom planu tog dela male Mitrovice izgradnja pumpe na tom mestu nije zabranjena, te da je plac sa namerom da na njemu bude izgrađena pumpa i kupljen.

Radanović napominje da se od projekta neće odustati i ne vidi u čemu je problem da isti bude realizovan.

Mirjana Vašut, direktorica Javnog preduzeća „Urbanizam“ kratko je objasnila da na nesreću za taj deo Mačvanske Mitrovice nije urađen plan detaljne regulacije koji bi tačno definisao na kojem placu šta može i sme biti izgrađeno i koji bi najverovatnije onemogućio izgradnju benzinske stanice na pomenutoj lokaciji, ali da je po planu generalne regulacije pretežne namene njena izgradnja moguća.

Ispred Gradske uprave za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata načelnica Vesna Vujanović rekla je da je postupka donošenje urbanističkog plana u toku, da se njegovo okončanje očekuje sredinom maja i da će onda na osnovu njega biti poznato da li će benzinska stanica moći ili ne da se izgradi na spornoj lokaciji.

Pročitajte još