Dragan Ković predsednik Fudbalskog saveza grada

Sremska Mitrovica – Na današnjoj konferenciji za medije koju je održao načelnik Gradske uorave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić predstavljen je novi predsednik Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Dragan Ković.

Skupština Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica održana je u nedelju, 12. februara u Gradskoj kući, skupštini je prisustvovalo 28 od 29 članova i svi oni su podržali Kovićevu kandidaturu za predsednika Saveza. Prethodni predsednik Saveza Aleksandar Sasa Umetić podneo je ostavku na tu funkciju.

„Dragan Ković je dugogodišnji istaknuti sportski i fudbalski radnik, član brojnih komisija i u nekadašnjoj Jugoslaviji i u Srbiji, čovek sa dobrim kontaktima, tako da očekujem od njega da će sa svojim znanjem i autoritetom vratiti sremskomitrovačkom fudbalu stari sjaj i ostvariti pre svega dobru saradnju sa ostalim relevantnim institucijama, područnim fudbalskim savezom, Fudbalskim savezom Vojvodine i Fudbalskim savezom Srbije“, rekao je Nedić na konferenciji.

Ković je na konferenciji rekao da ima veliku želju, iskustvo i vreme da se Savezu posveti u potpunosti i iskazao nadu da će sremskomitrovački fudbal vrati na nivo gde je bio pre skoro jedne decenije. Ono na čega će biti stavljen akcenat u narednom periodu jesu fudbalske sudije kojih je nekada bilo u velikom broju u većini liga, ali i rešavanje pitanja Fudbalskog kluba „Srem“.

Fudbalski savez Grada Sremska Mitrovica ima ukupno 29 članova, 27 su fudbalski klubovi, a tu su još i sudijska i trenerska organizacija.

Pročitajte još