Sremska Mitrovica – Saobraćajna policija u narednom periodu obavljaće pojačanu kontrolu saobraćaja, posebno vezano za prekršaje koje čine vozači motocikala, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov, koji je apelovao na vozače, posebno motocikliste, da poštuju saobraćajne propise, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Podsetivši na nekoliko saobraćajnih nezgoda proteklih dana, u kojima su stradali motociklisti, Arsov je upozorio da trećina vozača motocikala nema odgovarajuće dozvole i da nije mali broj onih koji voze pod dejstvom alkohola.

„Pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačaće aktivnosti ka svim učesnicima u saobraćaju, a naročito prema vozačima motocikala, pre svega u otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod uticajem alkohola, neposedovanja odgovarajuće kategorije vozačke dozvole“, najavio je Arsov.

On je dodao da će pojačano biti kontrolisani i oni koji ugrožavaju bezbednost vozača motocikala i mopeda, vršenjem prekršaja poput nepropuštanja vozila, nedavanja pokazivača pravca prilikom skretanja.

Arsov je ukazao na to da će saobraćajna policija koristiti i motocikle, više nego što je do sada bilo uobičajeno, među kojima i „presretače“. Načelnik saobraćajne policije apelovao je na vozače da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje živote, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

politika.rs

Možda Vam se svidi i