Poreski obveznici od juče isključivo elektronski podnose prijave poreza na premije neživotnog osiguranja, doprinosa za osnivače, odnosno članove privrednih društava, samooporezivanje fizičkih lica, poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po rešenju, saopšteno je iz Poreske uprave.

Prema rečima direktora Poreske uprave Republike Srbije Dragane Marković, tokom probnog perioda za elektronsko podnošenje novih prijava, u prethodna dva meseca poboljšan je novi sistem usluga, između ostalog, zahvaljujući korisnim sugestijama poreskih obveznika koji su aktivno učestvovali u testiranju novih prijava.

porezi

„Svaki korak ka pojednostavljenju procesa podnošenja prijava, odnosno prelazak na elektronski način komunikacije, kao i unapređenje elektronskih servisa su izuzetno važni za ukupni napredak i poboljšanje usluga koje Poreska uprava pruža građanima i privredi“, rekla je direktor Poreske uprave Dragana Marković.

Korisnička uputstva za podnošenje ovih prijava sukcesivno se objavljuju na sajtu Poreske uprave, a video uputstva za podnošenje poreskih prijava možete pogledati posredstvom linkova:

Poreska prijava za poreze i doprinose na prihode koje je samooporezivanjem obračunalo fizičko lice kao obveznik PP OPO.

Poreska prijava o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva PP OD –O.

Za detaljnije informacije, obveznici se mogu obratiti Kontakt centru Poreske uprave na broj telefona 0700-700-007 za pozive sa fiksnog ili 011/331 01 11 za pozive sa mobilnog telefona.

Poreska uprava

Možda Vam se svidi i