Povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Republike Srbije, Pokrajinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o uvođenju stalnog dežurstva i nalazi se u stalnom zasedanju. Pokrajinski štab prati situaciju na vodotocima u AP Vojvodini i preduzima neophodne mere iz svoje nadležnosti. Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ redovno obavlja poslove predviđene Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava, preduzima radove i druge aktivnosti koje imaju za cilj uspešnu odbranu od poplava. Pokrajinski organi preduzimaju potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima u odbrani od poplava, nalozima Pokrajinske vlade i predlozima Pokrajinskog štaba za vanredne situacije. Pokrajinska vlada je spremna i u mogućnosti da ponudi pomoć za ugrožena područja.
vosdwe

Opštinski štabovi za vanredne situacije koji se nalaze u eventualno ugroženim područjima su održali sednice i preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Inače situacija na vodotocima u AP Vojvodini je stabilna i pod kontrolom. Na 263,71 km vodotoka sprovodi se redovna odbrana od poplava , na 6 km je vanredna odbrana od poplava.

Što se tiče tendencije vodostaja , na Dunavu uzvodno od Zemuna je u opadanju, nizvodno u manjem porastu, na Savi je u manjem opadanju,a na Tisi je u stagnaciji.

Na ukupno šest kilometara odbrambene linije na Savi, kod Hrtkovaca i Klenka, 9. marta su uvedene mere vanredne odbrane od poplava: na levoj obali Save kod Klenka u dužini od 3,8 kilometara i na levom nasipu uz Savu kod Hrtkovaca u dužini od 2,2 kilometara. Na preostalih blizu 114 kilometara ove reke u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“ i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava.

Možda Vam se svidi i