Sremska Mitrovica/Budva – U nizu Rotari klubova koji su omogućili slabovidom maratonci iz Kragujevca Goranu Nikoliću, da istrči 55 uzastopnih maratona za 55 dana, načini herojski podvig i obori Ginisov rekord, bio je i klub iz Sremske Mitrovice koji je bio domaćin njegovog četvrtog maratona.

Maratonac je pošao u svoj pohod iz Kragujevca 3. septembra, a na cilju u Budvi bio je 27. oktobra i za to vreme iz dana u dan pretrčao je 2.320 kilometara i 725 metara. Kako god su ga dočekali u Sremskoj Mitrovici, tako su sa ovim maratoncem bili i na cilju u Budvi predsednik i sekretar Rotari kluba Danilo Ljevnaić i Nenad Milašinović, kao i mitrovački maratonac Aleksandar Gavrilović koji je trčao u zadnjoj etapi do cilja sa Nikolićem i mlađani član Rotarakt kluba Strahinja Ljevnaić, koji je bio u grupi mladih biciklista, takođe u završnici ovog poduhvata.

sa-maratoncem-na-cilju-u-budvi

„Ovo je istorijski uspeh volje, upornosti i humanosti i zato samo možemo punim srcem da uskliknemo: Bravo Gorane“, prokomentarisao je završnicu Danilo Ljevnaić.

Možda Vam se svidi i