Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije – 5. Mitrovački akvatlon.

Kao i prethodnih i ove godine vladalo je veliko interesovanje za učešće na takmičenju koje je realizovano u nekoliko disciplina i to: početnici B (rođeni 2007. i mlađi), početnici A (rođeni 2005. i 2006. godine i mlađi), mlade nade (rođeni 2003. i 2004. godine), nade (rođeni 2001. i 2002. godine i mlađi), elit kategorija.

U kategoriji POČETNICI B (devojčice) prvo mesto zauzela je Milica Vuković iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica, dok je druga bila Ena Ivanović iz TK “Olimpija” iz Bora. Kod dečaka najbrži je bio Milenko ilić takođe iz PK Sremska Mitrovica, drugi je bio Lav Alimpić, a treći Stefan Jelača iz TK “Tamiš” iz Pančeva.

akvatlon

U kategoriji POČETNICI B od devjočica najbrža je bila Ana Popov iz PK „Sremska Mitrovica“, na drugom mestu je bila Marija Đurđević iz TK “Olimpija” iz Bora, a treća Iva Božičković iz TK “Tamiš” iz Pančeva. U konkurenciji dečaka najbrži je bio Bogdan Jelača, a sledio ga je Vojin Davidović, obojica članovi TK “Tamiš” iz Pančeva. Treći je bio Borisav Đurić iz TK “ATP Valjevo”.

U katergoriji MLADE NADE priva tri mesta u konkurenciji devojčica osvojile su članice PK “Sremska Mitrovica” Lana Gavrilović, Miona Bošković i Valentina Vuković. Mitrovački plivač Ognjen Ćulibrk bio je najbolji u konkurenciji dečaka, a odmah iza njega bila su dva dečaka iz pančevačkog “Tamiša”, Ognjen Perišić i Marko Babić.

akvatlon1

U kategoriji NADE prvo mesto je zauzela je Anja Davidović iz “Tamiša”, a druga je bila Klara Božićević iz TK “TRI TIM” iz Osijeka. Prvo mesto u konkurenciji dečaka zauzeo je Marko Glišić iz “Tamiša”, drugo mesto pripalo je Urošu Ivetić iz TK “Sprint” iz Sombora, a treće mesto Vanji Isevski, takođe članu “Tamiša” iz Pančeva.

U ELIT trci u starosnoj kaegoriji od 31 do 40 godina najbrži je bio Nebojša Oprijan član TK „Dynamic“ iz Novog Sada, u starosnoj kategoriji od 41 do 50 godina prvo mesto je zauzeo Dragiša Mladenović iz TK „Zaječar“ iz Zaječara, a u kategoriji 51+ Namitabha Aleksandar Arsić.

Organizator 5. Mitrovačkog akvatlona je Plivački klub „Sremska Mitrovica“.

Možda Vam se svidi i