Mitrovačkoj Visokoj školi novi računari

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mirovica – U okviru međunarodnog projekta „TEMPUS“ koji Visoka škola za strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice realizuje sa nekoliko partnera, za potrebe njenih studenata obezbeđeno je 25 laptop i 32 desktop računara.

Pored računara, Visoka škola zahvaljujući projektu dobila je i tri velika LCD televizora, 4 multifunkcijska uređaja odnosno savremenija štampača, 6 video bimova, kao i 6 rutera za bežični internet.

„Mi smo kroz projekat kao pojedinačna ustanova dobili dosta elektronske opreme koju ćemo koristiti u nastavi u radu sa studentima. Ova oprema je ujedno najveći benefit projekta gledajući materijalnu stranu, gledajući suštinski stranu može se reći da je projekat ostvario svoj cilj zato što smo mi ušli u njega da se harmonizujemo, odnosno da naš nastavni plan i program za vaspitače harmonizujemo sa Engleskom, Slovenijom i Mađarskom“, rekla je Slađana Milenković, direktor Visoka škola za strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“.

13639565_1721488038104138_1129978488_o

Ona je objasnila da se od ove godine zahvaljujući projektu studenti upisuju na akreditovan harmnizovan program, a da dalji korak jeste stvaranje mogućnost da studenti mitrovačke Visoke škole svoje studije nastave u Engleskoj Mađarskoj ili Sloveniji.

„Sva dobijena oprema biće korišćena isključivo u svrhu nastave, u nastavnom procesu, na njoj će se izvoditi vežbe iz informatičkih predmeta, a pojedini računari biće na usluzi studentima u skriptarnici i u studentskm klubu, a s obzirom da imamo internet u čitavoj školi svim studentima će biti olakšan i brz pristup informacijama, što je izuzetno bitno u današnje vreme“, rekao je Darko Dražić, profesor doktor pomoćnik direktora u Visokoj školi.

visoka

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum Sremska Mitrovica učestvuje u realizaciji projekta Tempus, čiji je naziv „Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji“ (TEACH) . Projekat traje tri godine i završava se u novembru mesecu. U njemu pored Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice učestvuju i Univerzitet iz Mančestera (Engleska), Maribora (Slovenija) i Baje (Mađarska).

13621607_1721488204770788_570854470_o

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik