Uzurpirano državno zemljište

Sremska Mitrovica – Inspekcija Ministarstva poljoprivrede koja proverava odnose u uslove zakupa državne zemlje posetila je Sremsku Mitrovicu zbog problema uzurpacije nedodeljenog zemljišta.

Nadležni iz Gradske uprave za poljoprivredu su zajedno sa inspektorima i posetili to zemljište, a u razgovoru koji su vodili kao rešenje ovog problema navodi se samostalna prijava uzurpatora.

Kako bi se problem, tačnije prekršaj rešio dijalogom između dve strane Gradska uprava za poljoprivredu poziva sva lica, fizička i pravna koja bez pravnog osnova, ugovora o zakupu koriste odnosno obrađuju poljoprivredno zemljište u državnoj svojini da se samovoljno prijave toj Gradskoj kako bi zajedno sa nadležnim Ministarstvom za poslove poljoprivrede zaključili „vansudsko poravnanje’’ i time izbegli snošenje ozbiljnijih pravnih sankcija.

POLJOPRIVREDNI RADOVI

Upozorenje – Za slučaj samovoljnog neprijavljivanja lica koja bez pravavnog osnova koriste, odnosno obrađuju poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, ista će biti sankcionisana u skladu sa važećim zakonima Republike Srbije.

Pročitajte još