Uskoro počinju radovi na ograđivanju katoličkog groblja

Sremska Mitrovica- Podizanje bedema oko katoličkog groblja, koje se nalazi u naselju „Blok B“ u Sremskoj Mitrovici počeće uskoro, najavljuju iz Mesne zajednice „Blok B“.

Članovi Mesne zajednice „Blok B“, kao i građani koji žive u naselju „Blok B“, početkom 2014. godine napisali su peticiju i time pokrenuli inicijativu za ograđivanje katoličkog groblja, koje se nalazi u ovom mitrovačkom naselju.

Projekat je brzo završen, novčana sredstva su odobrena ali radovi nisu počeli kako je bilo i planirano.

groblje

Kako smo saznali od Miroslava Smrzlića, predsednika Mesne zajednice „Blok B“, rebalansom budžeta predviđena novčana sredstva su oduzeta i to je razlog zbog kojeg radovi nisu počeli do sad.

“Budžetom za 2014. godinu bilo je u planu ograđivanje katoličkog groblja sa dve strane. Planirano je zidanje bedema, visine 2 metra, u ulici Petra Preradovića i Kralja Aleksandra, u naselju „Blok B“. Međutim, rebalansom budžeta sredstva su oduzeta i do početka radova nije došlo“, rekao je Smrzlić.

Planiranim budžetom za 2015. godinu novčana sredstva za ove radove su odobrena i kako najavljuju iz Mesne zajednice „Blok B“ uskoro bi trebalo da počnu.

„Trenutno je u toku Javna nabavka za izvođača radova, i čim izvođač bude odabran radovi će početi“, rekao je Miroslav Smrzlić, koji je dodao da će bedem bit podignut oko čitavog groblja a ne samo sa dve strane kako je prvobitno bilo planirano.

Novčana sredstva u iznosu od 3, 5 miliona dinara izdvojena su iz budžeta MZ Blok B.

Pročitajte još