Sremska Mitrovica – Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum Sremska Mitrovica danas je bila domaćin radionice o unapređenju metodičkih veština realizovane u okviru Tempus projekta, čiji je naziv “Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji” (TEACH).

Predavanja su držali prof. dr Milena Ivanuš Grmek i doc. dr Katarina Habe, profesori Univerziteta u Mariboru (Slovenija), a ućešće na predavanju je uzelo 25 profesora, predstavnika četiri visoke škole u Srbiji, među kojima su i profesori Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium.

1

„Projekat „Teach“ ima za cilj ima harmonizaciju kurikuluma za obrazovanje vaspitača svih visokih škola u Srbiji koje školuju ovaj kadar. Naša škola je jedan od učesnika u tom projektu i s tim u vezi mi smo domaćini radionice koja za cilj ima unapređenje metodičkih veština“, rekla je Slađana Milenković, direktor sremskomitrovačke Visoke škole.

Milenković je objasnila da je najveća dobrobit od ovog projekta i konkretno od ovih predavanja šansa da razmene svoja iskustva sa kolegama iz Srbije, ali i da saznaju nešto o načinu rada u školama u Sloveniji, što će dovesti do unapređenja njihovog nastavnog procesa.

3

„Danas želimo profesorima preneti poruku da je učenje zabavno, da uvek moraju biti veoma kreativni i da se najbolji rezultati postižu kada se radi u grupama. Mi profesori treba svako predavanje da učinimo zanimljivim i nama samima i studentima, da svaki minut predavanja bude aktivan i na taj način studenti će bolje razumeti, prihvatiti i naučiti ono o čemu im govorimo“, kratko je rekla Katarina Habe, profesor psihologije na Univerzitetu u Mariboru.

Projekat “Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji” je finansiran od strane Evropske Unije, a njime rukovodi Upravni odbor koji čine partneri na projektu.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИ 07.12.2015. - 12:17 pm

[…] Унапређењем методичких вештина до бољих резултата сту…, извор Ozon Media. […]

Komentari su zatvoreni.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik