U toku radovi na sanaciji kanala u Zasavici

Sremska Mitrovica – U okviru radova na uređenju celokupne kanalske mreže na teritoriji Grada Sremska Mitrovica trenutno su u toku radovi na kanalu u selu Zasavica I.

Radovi na kanalu Đurića njive u Zasavici I počeli se pre dve nedelje, a obuhvataju čišćenje, izmuljivanje i rekonstrukciju 1,5 kilometara kanala, koji je prema rečima direktora Vodoprivrednog preduzeća “Sava” iz Šapca, Dragana Topalovića u prethodnom periodu pravio problem meštanima ovog mačvanskog sela.

“Radovi na ovom kanalu su vrlo značajni jer on ulazi delom i u građevinski reon gde prave izrazite problem, odnosno imali smo izlivanje proletos tako da smo morali izvršiti određene intervencije”, rekao je Topalović.

kanal

U okviru radova na ovom kanalu vršiće se i rekonstrukcija 11 putnih prelaza koji se nalaze na kanalu, a koji su u veoma lošem stanju. Završetkom i tih radova ovaj kanal će biti potpuno fukncionalan.

Topalović je istakao da radove na kanalu Đurića njive finansira Grad Sremska Mitrovica, koji je ove godine za radove na kanalskoj mreži izdvojio oko 22 miliona dinara.

“Kanalske mreža je u nadležnosti JVP “Vodavojvodine” međutim sredstva koja se odvajaju iz tog preduzeća za redovno održavanje kanalske mreže su nedovoljna, tako da ono što grad izdvaja je izuzetno značajno”, kazao je Topalović.

Izvođač radova na kanalu je Vodoprivredno preduzeće “Sava” iz Šapca, a zašto je to tak objasnio je upravo Topalović.

kanal3

„Vode ne poznaju administrativne granice, mi poštujemo sliv reke i bez obzira što ovaj deo u političkom i administrativnom smislu pripada Gradu Sremska Mitrovica, u hidrografskom smislu ovaj kanal je u nadležnosti Vodoprivrednog preduzeća “Sava” koji ima obavezu da održava desnu stranu obale Save, nasipe i sisteme za odvodnjavanje“, objasnio je Topalović.

Kraj radova na sanaciji, čišćenju i izmuljivanju kanala u Zasavici I biće sredinom juna.

kanal2

Pročitajte još