Susret književnika u mitrovačkoj biblioteci

Sremska Mitrovica – U Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici sinoć je održan još jedan književni susret na kojem su mitrovačkoj čitalačkoj publici svoje stvaralaštvo predstavile dve pesnikinje iz Bugarske i jedan pesnik iz Francuske, učesnici XX Međunarodnog festivala poezije u Novom Sadu.

Književna zajednica Sremska Mitrovica već osmi put koristi priliku da u toku trajanja Festivala poezije dovede i nekoliko inostranih pisaca u naš grad, pa su tako sinoć sebe i svoja dela u Sremskoj Mitrovici predstavili i promovisali Elka Njagolova i Cvetanka Sofronijeva pesnikinje iz Bugarske, kao i Paol Kejneg pesnik iz Francuske.

3

“Do sada smo ugostili dvadeset pisaca iz svih delova sveta, od Južne Amerike, preko Azije i Evrope. Ove godine imamo još troje novih pisaca i kada se sabere koliki je broj pisaca bio, možemo reći da i ovde u Sremskoj Mitrovici imamo jedan mali internacionialni festival koji se održava uporedo sa Novim Sadom. Mitrovačka čitalačka publika ima tu privilegiju da čuje kako se piše na stranim jezicima”, prilikom susreta rekao je Nedeljko Terzić, istaknuti mitrovački književnik i član Književne zajednice Sremska Mitrovica.

4

Pored gostiju svoje stvaralaštvo promovisali su i članovi sremskomitrovačke Književne zajednice, Dule Bobić, Slađana Milenković, Aleksandar Krstajić i Mirjana Marković.

Pročitajte još