Sensation White: Odlučili smo za Sremsku Mitrovicu!

Sremska Mitrovica – Holandska kompanija ID&T, koja stoji iza organizacije festivala White Sensation, potvrdila je da žurka ove godine dolazi u Srbiju, a službeno će to na njihovim stranicama biti objavljeno već danas.

Nakon višemesečnih pregovora firme ID&T i srpske KAKT najveće firme za organizaciju ovakvih događaja, odlučeno je da će White Sensation ponovo doći u Srbiju.

Robert Sillerman je na svom twiter nalogu, 26. marta, objavio da se odlučio za Sremsku Mitrovicu.

silverman

Kako saznajemo od menadžera KAKT-a, Robert Sillerman je u tajnosti prošlog leta posetio Sremsku Mitrovicu i plažu Brioni, oduševio se ljudima i zabavom, a najviše mu se svidelo što je ovaj grad na Savi, blizu BiH, Hrvatske, te je u blizini Novog Sada i Beograda i u tome je video priliku da ovde napravi festival koji bi okupio mnoge zainteresovane.

sens-sb-web_078

U martu su se čalnici firme ID&T sastali sa organizatorima za Srbiju s obzirom na to da je lokacija po njima idealna za festivalski sadržaj koji bi ponudili. Odlučeno je da će se festival održati 28. maja i to u Sremskoj Mitrovici, što su iz firme KAKT nevoljno prihvatili jer su očekivali da će festival ipak biti održan u Beogradu.

Sremska Mitrovica je mesto sa skoro najvećim razvojem u Srbiji poslednjih godina, pa je bio i logičan izbor organizatora, a odlukom da se festival održi u Sremskoj Mitrovici u maju, sprečila bi se letnja gužva na autoputu s obzirom na veliki broj fanova ovog festivala.

Za sada se pregovara o lokacijama, međutim izvesno je iz pregovora da će to biti krov hotela Sirmium, kao mesto broj jedan za prvi stejdž, drugi stejdž je planiran u bašti hotela „Srem“, a za treći se pregovara da li će to biti poljana kod nekadašnjih „Briona“ ili sremovo igralište.

Plan je da se do kraja aprila sredi hotel Sirmium i završe još dva hotela koja su trenutno u izgradnji.

Ukupno u dva dana, s obzirom da se planira da festival traje od ranih jutarnjih sati 28. do 29. maja oko 2 ujutru kada se planira završnica sa vatrometom, organizator predviđa da će privući oko 100 000 ljudi iz celog sveta.

Ovo će biti treći White Sensation u Srbiji, prva dva su održana u Beogradu, a prvi put u Sremskoj Mitrovici.

Više informacija: www.kozna.com. i aprilili.rs

Pročitajte još