,,Pozorišne čarolije slepih“, projekat namenjen slepim i slabovidim osobama

Sremska Mitrovica- Savezu slepih Sremska Mitrovica odobreno je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, finansiranje projekta pod nazivom ,,Pozorišne čarolije slepih“.

Kako se navodi u saopštenju Saveza slepih Sremska Mitrovica, svrha ovog projekta je podsticanje kulturnog i umetničkog stvaralaštva slepih i slabovidih, kao i podsticanje osoba sa invaliditetom da ne ostanu samo posmatrači, već da i sami učestvuju u raznim vidovima aktivnosti.

„Namera nam je da kroz mešovite radionice slepih i slabovidih osoba i populacije lokalne zajednice podstičemo međusobno druženje, aktivnije korišćenje slobodnog vremena, što češći izlazak iz kuće kao i svakodnevne kontakte sa opštom populacijom lokalne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Ciljna grupa ovog projekta su slepa i slabovida lica, članovi organizacije slepih, članovi njihovih porodica i opšta populacija lokalne zajednice.

Projekat će se sprovoditi u prostorijama organizacije slepih, trajaće tri meseca i obuhvataće pozorišne probe tri puta nedeljno po tri sata i izvođenje pozorišne predstave na kraju projekta.

Pročitajte još