„Otvoreni dan“ u mitrovačkoj kasarni

Sremska Mitrovica – Kasarna “Boško Palkovlević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici danas je po četvrti put otvorila svoja vrta za sve posetioce.

Manifestacija pod nazivom “Otvoreni dan” u mitrovačkoj kasarni organizovana je u cilju boljeg međusobnog razumevanja, približavanja i upoznavanja javnosti sa organizacijom života i rada u jedinicama 1. brigade Kopnene Vojske.

IMG_20150530_110940

U toku manifestacije prikazan je deo operativnih sposobnosti jedinica koji podrazumeva prikaz sredstava ratne tehnike kao i prikaz veština i sposobnosti pripadnika jedinica iz Garnizona Sremska Mitrovica. Svim posetiocima omogućeno je razgledanje i rukovanje pojedinim sredstvima i naoružanjem, vožnja borbenim vozilima i obilazak prostorija u kojima vojnici žive i rade.

“Zaista predivna atmosfera, mislim da slika govori više od hiljadu reči, očigledno je da su se naši sugrađani u velikom broju odazvali pozivu garnizona u Sremskoj Mitrovici, ali i Grada koji je pokrovitelj čitave manifestacije”, rekao je zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice, Tomislav Janković prilikom obilaska kasarne.

IMG_20150530_111113

U saradnji sa gradskim organima vlasti u okviru manifestacije organizovana je i posebna izložba fotografija iz Velikog rata, kulturno-umetnički program i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, potpisivanje donorskih kartica, a odigrana je i fudbalska utakmca između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

Prema nezvaničnim podacima do 11:30 časova, sremskomitrovačku kasarnu “Boško Palkovljević Pinki” posetilo je oko 1200 građana, a očekuje se da će ove godine broj posetilaca premaštiti broj od 2000 koliko ih je bilo na poslednjem “Otvorenom danu”.

IMG_20150530_111910

Pročitajte još