Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Dana studenata, članovi studentskog pozorišta Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmium proteklog vikenda po četrnaesti put na Velikoj sceni pozorišta “Dobrica Milutinović” izveli su predstavu “Boing – Boing”.

Da velika zainteresovanost Mitrovčana za ovu predstavu i dalje vlada dokazala je prepuna pozorišna sala i sva popunjena mesta.

boing boing2

“Ponosna sam na to kakve student imamo, pre svega zbog predstave Boing – Boing koju je naše studentsko pozorište pripremilo, premijerno izvelo, a potom i na mnogobrojnim takmičenjima s njom osvojilo nagrade, ali ne samo zbog toga, naime evidentno je da naši stdenti u svojim slobodnim aktivnostima primenjuju sva znanja koja stiču na nastavi. Recimo tako da su većem broju učestvovali na Smoti recitatora Sremske Mitrovice, a da se jedan naš sudent, Marko Vukićević plasirao na Zonsku smotru zatim tamo ostvario pobedu i plasirao se na Republičku smotru recitatora, rekla je profesor doktor Slađana Milenković, direktor Visoke škole strukovinih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmium.

boing boing1

Milenković je dodala da u školi neguju kulturu govora, lep govor, scenski nastup i da je izuzetno ponosna na sve nagrade koje su sa predstavom “Boing – Boing” osvojili, a među njima kao one na koje je najponosnija izdvojila je nagrade za scenski pokret i scenski govor.

Sve okupljene na predstavi ispred lokalne samouprave pozdravio je načelnik Gradske uprave, Ilija Nedić koji je iskoristio priliku da studentima čestita njihov dan naglašavajući da su student uvek bili pokretačka snaga ovog društva, puni energije, ideala, stvaralačkog duha i kreativnosti.

boing boing3

Možda Vam se svidi i